lauantai 3. joulukuuta 2016

Paahdettu rosolli ja fetajuustodippi

Kolmannessa luukussa haluan paljastaa teille erään minuun lähtemättömän vaikutuksen tehneen "uuden" jouluruoan. Tein tätä muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa, enkä enää voisi kuvitellakaan ettei joulupöydässäni olisi paahdettua rosollia ja fetajuustodippiä. Rosolli ei vanhan kansan reseptin mukaisena ole koskaan oikein ollut minun suunmukaistani, vaikka kaikista sen eri ainesosista pidänkin.

Paahdettu rosolli on helppo valmistaa. Pilko haluamasi juurekset/vihannekset/hedelmät haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi. Itse olen käyttänyt punajuurta, porkkanaa, perunaa, granny smith omenaa, sipulia ja valkosipulia. Olen tehnyt niistä lohkoja. Punajuuren olen välillä esikeittänyt, mutta koska en karsasta suutuntumaa, en aina. Se paahtuu mielestäni kivan tuntuiseksi samassa ajassa kuin muutkin. Omenan lohkot olen valellut hunajalla ennen paahtamista. Se tuo kirpeään omenaan kivaa makeutta. Muut olen valellut oliiviöljyllä ja maustanut kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Olen paahtanut aineksia 200 asteisessa uunissa 30-45minuuttia.

Fetajuustodippi sopii paahdetun rosollin kaveriksi kuin nenä päähän. Siihen tulee

100g fetajuustoa
1prk creme fraichea
ruohosipulia
mustapippuria

Dipin kannattaa luonnollisesti antaa tekeytyä usempi tunti ennen syömistä.

Ja sitten vaan dippailemaan. NAM!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti